Friday, April 09, 2010

Larsa med dadelsirap iranska russin och valnötskross

Efter två intensiva timmar hade vi hunnit laga och äta både förrätt och varmrätt. Det var bara pricken över i:et som fattades. Som vanligt fick alla göra var sin godsak. En av tjejerna kämpade hårt för att lyckas med att göra en äggformad klick yoghurt och visst blev det vackert! Enkelt och makalöst gott.

(1 portion)
1 - 2 dl tjock yoghurt (helst Larsa)

1 msk dadelsirap

iranska gröna russin efter tycke och smak

rostade och krossade valnötter efter tycke och smak

Häll yoghurten i en skål rippla över dadelsirap. Strö över russin och vanötter efter tycke och smak.

Mätta och trötta kunde vi konstatera att det här borde man ju göra varje dag. Varför inte. You go girls! Hem och experimentera och lek med maten! Låta maten tysta mun?
Absolut inte. Låt maten testa mun!

Slutet gott allting gott. Om två veckor kommer ni att träffa Hanna. Då tjejer, kommer ni återigen få det hett om öronen!

Psst! jag glömde väl inte att tacka mästerfotografen F!

/Linda

No comments: