Sunday, April 18, 2010

Confiterad griskind

10 -12 griskinder

1 1/2 dl olivolja

1 1/2 dl neutral rapsolja

2 dl äppelcidervinäger

3 hela vitlökar

3 kvistar färsk rosmarin

1/2 tsk torkad rosmarin

2 tsk timjan

2 lagerblad

Börja med att hälla upp oljan och vinägern i en gjutjärnsgryta. Dela de hela vitlökarna på hälften och lägg ned i grytan. Lägg i timjan, rosmarin, lagerblad och de färska rosmarinen. Lägg i griskinderna och se till att oljan täcker kinderna. Ställ in grytan med locket på i ugnen, 150 grader i ca 2 timmar. Servera griskinderna med äppel-svartrot- och puylinspytt och lakritsgrädde. Kan det bli bättre? Ja, faktiskt om du häller upp ett glas Bourgogne Cuvee Margot 2007 (5447) och dricker till!

/Linda


No comments: