Sunday, April 18, 2010

chokladfondant med lemoncurd och hallon (8-10 pers)

300 g mörk choklad

300 g smör

2 dl socker

8 ägg

4 äggulor

1 ½ dl vetemjöl

1 krm salt

Till servering:

Hallon i sockerlag, vaniljglass, lemoncurd och honungs- och lavendelflarn

Smöra de ugnsfasta formarna. Eftersom fondanten är såpass kraftig så räcker det att använda muffinsformar i aluminium som rymmer ca 1 dl. Smält chokladen i vattenbad eller i micron.Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Tillsätt äggulor, smält choklad och tillsist vetemjölet. Grädda i 200 grader i 6-8 min. Servera med hallon, vaniljglass, små lemoncurdklickar och honungs- och lavendelflarn

/Linda

2 comments:

Mikkan said...

Superbt! Jag gjorde lemon curd själv härom veckan, på mina sista blodapelsiner. Fab! http://njutmaten.blogspot.com/2010/04/monday-bloody-monday.html

Smakverkstan said...

Ska genast kolla upp det receptet. Blodapelsin alltså!
Tack för tipset.

Linda