300 g mörk choklad
300 g smör
2 dl socker
8 ägg
4 äggulor
1 ½ dl vetemjöl
1 krm salt
Till servering:
Hallon i sockerlag, vaniljglass, lemoncurd och honungs- och lavendelflarn
Smöra de ugnsfasta formarna. Eftersom fondanten är såpass kraftig så räcker det att använda muffinsformar i aluminium som rymmer ca 1 dl. Smält chokladen i vattenbad eller i micron.Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning. Tillsätt äggulor, smält choklad och tillsist vetemjölet. Grädda i 200 grader i 6-8 min. Servera med hallon, vaniljglass, små lemoncurdklickar och honungs- och lavendelflarn
/Linda
2 comments:
Superbt! Jag gjorde lemon curd själv härom veckan, på mina sista blodapelsiner. Fab! http://njutmaten.blogspot.com/2010/04/monday-bloody-monday.html
Ska genast kolla upp det receptet. Blodapelsin alltså!
Tack för tipset.
Linda
Post a Comment