Monday, May 03, 2010

Med rara tjejerna på Enter 21/4

Precis som Linda var jag lite nervös inför första träffen med tjejerna på Enter. Inte för att jag trodde att det skulle bli några problem, utan mer för att det är ett helt nytt projekt. Det där pirret i magen och den extra skärpningen som alltid infinner sig inför ett nytt jobb. Föga anade jag exakt hur roligt det skulle bli.

Ett lagom gäng anmälde sig för att gå med på den inledande shoppingrundan. Dagens tema var vegetariskt och tanken var citron/chili/koriandermarinerade quornfiléer. Raska steg mot Kina Center Livs där hyllorna visade sig skrämmande tomma. Inga örter, inget grönt och ingen chili. Veckans leverans hade naturligtvis uteblivit på grund av askmolnet från Island. ICA blev räddningen och arbetet kunde fortskrida enligt planerna.

Till quornfiléerna serverades polenta frittata och en ljummen, matig bönsallad. Vi avrundade måltiden med en enkel variant av skånsk äppelkaka. Som vanligt arbetade vi inte efter recept utan tycke och smak. Varje arbetsstation fick sina ingredienser men inga mängder och tider. Det var alltså upp till var och en att prova sig fram till rätta balansen. En nog så krånglig utmaning för den som inte är helt van i köket. Med kraft i arm och mod i barm tog tjejerna sig an uppgiften och resultaten hittar ni som Linda brukar skriva, här, här, här och här.

/Hanna

No comments: