Monday, May 03, 2010

Blinier

3 dl mjölk

1 pkt jäst

2 dl bovetemjöl

1 dl vetemjöl

2 st ägg

salt

smör

 

Värm mjölken till fingervärme

Smula ned jästen i mjölken och rör ut

Vispa i mjöl, salt och ägg

Låt stå för att jäsa i minst 20 minuter

Stek i smör på plättlagg

 

Toppa med:

kaviar

crème fraiche

rödlök (om man vill)

dill

 

/Hanna

2 comments:

Mikkan said...

det skall vara väldigt gott med nässlor i blinier, har jag hört! :)

Smakverkstan said...

Mmmm... det finns ett medeltida recept på små gröna pannkakor på ägg, gräddmjölk och brödsmulor som jag gjort några gånger. Nässlor och kirskål har jag använt även om orginalreceptet innehåller späd renfana. Smaksätt plättarna med muskot och servera med färskost och tunt skivad rödlök.
/Hanna