Monday, May 03, 2010

Kantarellfyllda smördegsbakelser


2 pkt smördeg

1 burk kantareller

1/2 kg skogschampinjoner

1 röd lök

Smör att steka i

3 dl vispgrädde

Salt

Peppar

Persilja

Dela smördegsplattorna i två delar

Ritsa med vass kniv ett streck c:a 1 cm in från kanten på vardera fyrkanten

Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt

Baka av i ugnen enligt anvisningar

När de är färdiga kan du lyfta ur ett ”lock” i mitten

 

Hacka löken

Dela champinjonerna i fyra delar

Stek svamp och lök i smör

Häll på grädden och låt det hela koka ihop

Smaksätt med salt, pepar och hackad persilja

 

Fördela stuvningen i de avbakade smördegsbakelserna (hoppsan, vi fick tag i fel smördeg till matlagningen, därför ser inte bakelserna på bilden ut som det jag just beskrivit)

/Hanna


No comments: