4-8 savoykålsblad
16 räkor
8 pilgrimsmusslor
3 finhackade schalottenlökar
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk timjan
Salta och peppra efter smak
3 msk pressad citronsaft
Skala av de finaste bladen från savoykålen, dela dem på hälften och skär av den hårda nerven i mitten. Blanchera dem snabbt och lägg dem sedan i isvatten. Hacka räkorna och pilgrimsmusslorna till en något grövre färs och fräs tillsammans med lök, vitlök och timjan. Salta och peppra efter smak. Häll över citronsaften. Lägg ut en bit plastfilm och lägg ett savoykålsblad i mitten av plasten. Lägg sedan 1 – 2 msk av färsen mitt på savoykålsbladet. Dra åt så att knytet formas till en liten boll som storleksmässigt motsvarar en golfboll.
Parmesan- och citrongräddbuljong
Saften av en ½ citron
50 g smör
Saften av skaldjursfräset
1 dl riven parmesan
2 dl grädde
3 dl grovt hackade örter
1-2 dl neutral rapsolja
2 comments:
Post a Comment