Sunday, November 15, 2009

Leversauté

4-6 port

400-500 g nöt, kyckling eller kalkonlever

1 tsk salt

½ -1 tsk nymalen svartpeppar

1 dl vetemjöl

1 ½ msk smör

½ msk olivolja

1 ½ dl finstrimlad schalottenlök

100 g finstrimlad kalkonbacon

2 msk dijonsenap

1 ½ dl grädde (vanlig grädde är godast men kaffegrädde eller matlagningsgrädde går också bra att använda)

1 tsk dragon

1 tsk timjan

½ dl finhackad persilja

½ dl finhackad persilja till garnityr

100 g halverade kaprisäpplen

Skär levern i ca 1 cm tjocka bitar. Blanda salt, peppar och mjöl. Vänd sedan leverbitarna i blandningen. Lägg smör och rapsolja i en stekpanna och smälta på hög värme. Lägg i leverbitarna när smöret har slutat att fräsa. När levern har fått fin färg och en lätt knaprig yta häller du i den strimlade löken och kalkonbaconet. Häll i de övriga ingredienserna och sänk till medelhög värme. Smaka av med salt och svartpeppar om det behövs. Låt puttra ca 5 min. eller tills grädden har tjocknat något. Servera med pressad potatis, potatismos eller råstekt potatis.

/Linda

No comments: