4-6 port
400-500 g nöt, kyckling eller kalkonlever
1 tsk salt
½ -1 tsk nymalen svartpeppar
1 dl vetemjöl
1 ½ msk smör
½ msk olivolja
1 ½ dl finstrimlad schalottenlök
100 g finstrimlad kalkonbacon
2 msk dijonsenap
1 ½ dl grädde (vanlig grädde är godast men kaffegrädde eller matlagningsgrädde går också bra att använda)
1 tsk dragon
1 tsk timjan
½ dl finhackad persilja
½ dl finhackad persilja till garnityr
100 g halverade kaprisäpplen
Skär levern i ca 1 cm tjocka bitar. Blanda salt, peppar och mjöl. Vänd sedan leverbitarna i blandningen. Lägg smör och rapsolja i en stekpanna och smälta på hög värme. Lägg i leverbitarna när smöret har slutat att fräsa. När levern har fått fin färg och en lätt knaprig yta häller du i den strimlade löken och kalkonbaconet. Häll i de övriga ingredienserna och sänk till medelhög värme. Smaka av med salt och svartpeppar om det behövs. Låt puttra ca 5 min. eller tills grädden har tjocknat något. Servera med pressad potatis, potatismos eller råstekt potatis.
/Linda
No comments:
Post a Comment