Monday, November 09, 2009

Långkokt grissida i äppelcidervinäger

1 kg grissida

3-4 rosmarinknoppar

2 finhackade vitlöksklyftor eller 2 kvartade hela vitlökar

2 cm lång skivad ingefärsbit

2 dl neutral rapsolja

1 dl Äppelcidervinäger

Rimma grissidan minst 1 timma innan tillredning i 2 tsk salt. Kryssa sedan svålen. Blanda övriga ingredienser i en gryta med lock som tål ugnsvärme. Hetta upp på spisen och lägg i grissidan med den kryssade sidan nedåt. När svålen har fått fin färg så vänd den kryssade uppåt, sätt på grytlock och ställ in grytan i ugnen på 150 grader i 2 timmar.

Varm vinäger sky

2 dl sky från grissidan

1 dl äppelcidervinäger

2 finhackade thaichilis

2 msk muscovadosocker

Blanda alla ingredienserna och hetta upp. Ta av kastrullen från plattan när ni ser att allt muscovadosocker är upplöst. Häll riklig mängd över köttet vid servering.

/Linda

No comments: