Vit chokladkräm
150g choklad
1 ägg + 1 äggula
½ dl florsocker
2 dl creme fraîche
1 dl yoghurt
Kokosflarn
50g smör
2 ägg
1 dl socker
5 dl kokosflingor
Rivet skal från 1 lime
Flamberad Ananas
1 färsk ananas
2 msk smör
2 msk ljust muscovadosocker
½ dl mörk rom
Skala och skär ananasen i ca 1 cm tjocka skivor. Skär ut den hårda träiga kärnan i mitten. Smält smöret i en stekpanna och häll i sockret. Lägg i ananasskivorna och vrid upp värmen till max. När du ser att det är riktigt hett i pannan tar du bort stekpannan från fläkten och häller över romen. Tänd på med en tändsticka. Lågorna kommer att vara mellan 15-30 cm höga och vara i ca 15 – 30 sekunder så var försiktig. Lägg upp ananasen på kokosflarnet. Klicka på den vita chokladkrämen och skeda över med den romstinna kolasåsen. Dekorera med citronmeliss.
/Linda
No comments:
Post a Comment