
4 st kokta medelstora rödbetor (kokas i ca 30-40min)
2 st Charolais (getost) tunt skivade
1 ½ dl rostade valnötter
2 st finhackade schalottenlökar
6-8 krysantemumblommor (obesprutade från Tygelsjö)
4 msk saft av pressad citron
1 dl neutral majsolja
3 msk acaciahonung
Skiva rödbetorna tunt, tunt i en mandolin eller försiktigt med en osthyvel. Lägg de tunna rödbetsskivorna som en blomma på tallriken. Spara skivorna som blir över. Skiva getosten tunt och lägg som en mindre blomma i mitten. Lägg de sparade rödbetsskivorna i en skål och blanda ned lite av vinaigretten. Häll över vinaigrette på getosten och rödbetorna på talriken. Lägg upp de ”marinerade” sparade rödbetsskivorna i mitten av blomman. Strö över de rostade nötterna, schalottenlöken och Chrysanthemum carinatum.
1 comment:
Trevligt, naturligt utan socker, mums
Post a Comment