Monday, November 09, 2009

Rödbetscarpaccio med Charolais och citron- och honungdressing 6-8 pers.

4 st kokta medelstora rödbetor (kokas i ca 30-40min)

2 st Charolais (getost) tunt skivade

1 ½ dl rostade valnötter

2 st finhackade schalottenlökar

6-8 krysantemumblommor (obesprutade från Tygelsjö)

Citron- och honungsdressing

4 msk saft av pressad citron

1 dl neutral majsolja

3 msk acaciahonung

Skiva rödbetorna tunt, tunt i en mandolin eller försiktigt med en osthyvel. Lägg de tunna rödbetsskivorna som en blomma på tallriken. Spara skivorna som blir över. Skiva getosten tunt och lägg som en mindre blomma i mitten. Lägg de sparade rödbetsskivorna i en skål och blanda ned lite av vinaigretten. Häll över vinaigrette på getosten och rödbetorna på talriken. Lägg upp de ”marinerade” sparade rödbetsskivorna i mitten av blomman. Strö över de rostade nötterna, schalottenlöken och Chrysanthemum carinatum.

1 comment:

Marie Sylvén said...

Trevligt, naturligt utan socker, mums