NN
Eftersom jag inte har planerat att "wallraffa" i närmsta skolkök så får jag helt enkelt laga Sara Johanssons och Frida Nilssons nypon- och citronglaserade kycklinglårfilé hemma. Enligt Fridas och Saras meny passar det att servera ugnstekta rosmarin- och vitlöksdoftande potatisklyftor till. Testa och tyck till ni med!
Nypon- och citronglaserad kycklinglårfilé
4 port
Kycklinglårfilé 600g
Nyponglasering 0,5-0,75 dl
Nyponsoppspulver, kallrört, rörs med vatten till en halvtjock gröt, smaksätt med färskpressad citron, flytande honung, salt och peppar. Kycklingen steks nästan helt klar i ugnen. När ca 10 minuter kvarstår av stektiden penslas kycklingen med glaseringen och steks färdig.
4 port
Lättmajonnäs 0,5 dl
Crème fraiche 1 dl
Rivet, skalat äpple 1 st. litet, ca 60-70g
Färskpressad lime 2 tsk eller efter smak
Färsk, riven pepparrot efter smak
Salt, peppar
Hackad persilja
/Linda
1 comment:
Sigrid refererar kockalunchen:
Vi fick en kryddig kyckling med potatisklyftor och en vit tunn sås. Kycklingen var jättegod, mör och liksom len i nyposås. Potatisen var så god att man knappt behövde kyckling till. Alla vid mitt bord vräkte i sig och nästan alla i klassen tyckte att det var görgott. Ingen hade pratat om det i skolan innan, det var konstigt.
Betyg: 8 av 10
Post a Comment