Sunday, October 25, 2009

Morot-och ingefärssallad

Den här ingefärssmakande salladen gjordes som tillbehör till Revbensspjällen ovan men passar även bra till kryddig kyckling.

3 stora morötter (ca 250g)

Dressing

2 msk ljus risvinäger

½ msk finriven ingefära

½ pressad vitlöksklyfta

2 msk pressad citron

½ dl pressad apelsin

1 tsk honung

4 msk jordnötsolja

2 msk svarta sesamfrön

Salt och nymalen svartpeppar

Blanda alla ingredienserna till marinaden förutom de svarta sesamfröna, salt och svartpepparn.

Skala morötterna och hyvla dem på längden med en osthyvel så att du får långa tunna skivor. Blanda morötterna med marinaden och låt stå i kylen någon timme eller över natten om du vill.

Rosta sesamfröna i het panna tills de börjar dofta. Lägg upp morötterna på ett fat. Salt, peppra och strö över de svarta sesamfröna.

/Linda

No comments: