Wednesday, October 21, 2009

Nypon- och citronglaserad kycklinglårfilé

NN

Eftersom jag inte har planerat att "wallraffa" i närmsta skolkök så får jag helt enkelt laga Sara Johanssons och Frida Nilssons nypon- och citronglaserade kycklinglårfilé hemma. Enligt Fridas och Saras meny passar det att servera ugnstekta rosmarin- och vitlöksdoftande potatisklyftor till. Testa och tyck till ni med!

Nypon- och citronglaserad kycklinglårfilé

4 port

Kycklinglårfilé 600g

Nyponglasering 0,5-0,75 dl

Nyponsoppspulver, kallrört, rörs med vatten till en halvtjock gröt, smaksätt med färskpressad citron, flytande honung, salt och peppar. Kycklingen steks nästan helt klar i ugnen. När ca 10 minuter kvarstår av stektiden penslas kycklingen med glaseringen och steks färdig.

Äpple och pepparrotsdip

4 port

Matlagningsyoghurt 10% 1,5 dl

Lättmajonnäs 0,5 dl

Crème fraiche 1 dl

Rivet, skalat äpple 1 st. litet, ca 60-70g

Färskpressad lime 2 tsk eller efter smak

Färsk, riven pepparrot efter smak

Salt, peppar

Hackad persilja

Yoghurt, majonnäs och crème fraiche rörs till en slät sås, blanda med rivet äpple, limesaft, pepparrot och kryddor. Lite finhackad persilja ger fin färg

/Linda

1 comment:

Smakverkstan said...

Sigrid refererar kockalunchen:

Vi fick en kryddig kyckling med potatisklyftor och en vit tunn sås. Kycklingen var jättegod, mör och liksom len i nyposås. Potatisen var så god att man knappt behövde kyckling till. Alla vid mitt bord vräkte i sig och nästan alla i klassen tyckte att det var görgott. Ingen hade pratat om det i skolan innan, det var konstigt.
Betyg: 8 av 10