Sunday, June 15, 2008

Vayas Gravlaxsås

Vaya och Sarantis sprider ljus och lycka över sina kunder på Grekiska livs. Som sann matmissionär predikar Vaya matnyttiga tips och idéer. Hemligheten bakom hennes recept är enkelt 3, 3, 3 och Acaciahonung. Blommigheten i honungen ger såsen aromatisk boost. Jag behöver väl knappast nämna att med honungen i såsen och med flädern i den gravade laxen uppstår sann midsommarkärlek.

3 msk Dijonsenap
3 msk Acaciahonung
3 msk Vitvinsäger eller ättika. Personligen föredrar jag den svagaste sortens ättika framför vitvinsvinäger eftersom det blir ett mer rungande schvung i smakerna.
Ca: ½ dl neutral olja (raps eller majsolja fungerar bra)
Massor av hackad dill.

Blanda 3, 3, 3. Späd och rör sedan ned oljan tills smak och konsistens är tillfredställande. Blanda ned den hackade dillen. Klart!
/Linda

No comments: