Wednesday, June 18, 2008

Grillat är godast...

… i midsomarnatten. Efter att ha spelat krocket, dansat kring midsommarstången och gått den långa promenaden för att plocka blommor till kudden (eller vad ni nu gör i busken) är det åter dags att samlas kring maten. Nu är vi hungriga på allvar och grillen lockar, men vad lägger vi egentligen på den? Flintastekarnas tid är förbi, tack och lov! Jag har dyrt och heligt lovat mig själv att aldrig mer sätta tänderna i en, på ytan förkolnad, i mitten rå, överdimensionerad köttbit med smak av natriumglutamat och gammalt paprikapulver. Fattigmansfilé från Malmö kötthandel är min snabba favorit på grillen. Mör som filé och saftig som karré, kan det bli bättre? Ett par minuter på vardera sidan och så är den färdig. Marinaden gör du själv på följande sätt:

Fattigmansfiléer

2 delar ljus soja
1 del dadelsirap
chilipeppar
rivet citronskal

Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av.
Lägg köttbitarna i en plastpåse och häll marinaden över.
Se till att knyta plastpåsen så att så lite luft som möjligt finns kvar i den.
Låt det hela vila kallt i minst ett par timmar.
Lägg på grillen.


Hanna

No comments: