Ceviche med jordgubbar
Ceviche med jordgubbar är en självklarhet för alla med halsbrytande smakslökar. Under 1700-talet korsades de chilenska ananassmultronen med våra västerländska smultron och det dröjde inte länge förrän jordgubben kom att bli vårt svenskaste midsommarmåste. Förnya er och servera jordgubbarna i en sallad eller som här, nedskurna i den chilensk peruanska fiskklassikern Ceviche. Friskt, gott och spännande på midsommarbjudningen!
2 dl färskpressad limejuice
2dl färskpressad citronjuice
600-700g fisk med vitt fast kött skuret i 1x1 cm fyrkantiga tjocka bitar. Det är säsong för Lubb och Bleka. Fantastiska vitfiskar med fast kött. Lubben smakar skaldjur och Bleka drar åt torskhållet.
100-200g pilgrimmsmusslor skurna som ovan
2-4st färska chiliepeppar beroende hur het den är. Dutch chile även kallad Spansk peppar passar grymmmt bra.
1 krm pressad vitlök (typ en lite mindre vitlöksklyfta)
2 st tunt skivade rödlökar
1 tsk salt
peppar efter tycke och smak
½ liter fasta skivade jordgubbar. Ta bort de väl-, och om det finns, de övermogna bären.
Häll den pressade juicen i en skål eller plastbunke blanda i salt, vitlök och chilin. Varva fisk-, musselbitarna och rödlök i marinaden. Se till att marinaden täcker alla ingredienserna. Plasta och låt stå i minst tre timmar i kyl. När fisken är helt vit är Cevichen i stort sett klar. Tillsätt de skivade jordgubbarna innan servering och krydda med färsk koriander och nymalen fruktig svartpeppar.
Linda
Sunday, June 01, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment