Monday, September 28, 2009

gris + ingefära = sant

Alla vet vi att gris och ingefära tar fram de bästa sidorna hos varandra. De hjälper varandra i både nöd och lust. Detta är en universell lag. Ända sedan Konfucius tid har ingefära varit känd för att lindra och bota de flesta svinaktiga tillstånd. Tycker du att gravitationen gör dig åksjuk då och då - ingefära! Rosslar det i bröstet och river i halsen - ingefära!Om ni är riktigt risiga testa då den här kinesiska varianten på ingefärste. Med extra innehåll av rörsocker och honung så får ni även lite uppiggande, snabb energi.

/Linda

3 comments:

Mikkan said...

även jag är helt inne på detta. Har börjat dricka varmt vatten som fått dra med ett par tunna skivor ingefära i om morgnarna, det är helt underbart!

Hanna said...

Mikaela,
kombinera gärna med en bit citrongräs i vattnet. Ingefära och citrongräs är också ett av de där äktenskapen instiftade i himmelen!

Smakverkstan said...

Helt klart en härligt med ingefärsskivor i hett vatten. Har för tillfället en man som helt sonika äter råa tunna skivor som de är. Något hardcore kanske? Men gör helt klart underverk för rösten. Det fina med de här påsarna är att de är extra heta i smaken men samtidig med en sametslen sötma. Gör susen vid magont och illamående. Ska man dock använda sina röstresurser i HÖG utsträckning så bör varken socker eller honung adderas eftersom de klistrar igen stämbanden. Jag skulle gärna vilja lägga i en citronskiva till eran värmande höstbrygd. Tror minsann att vi har skapat hösten överlevnadskur!

Linda