Sunday, September 20, 2009

Pisco sour

Pisco är ett druvdestillat som med sina petroliumtoner påminner om italiensk Grappa. En av mina absoluta drinkfavoriter är Pisco sour. En sötsyrlig, vuxendricka med beska undertoner.

Pisco sour (ca 4 drinkar)

3 dl Pisco

1 dl sockerlag (3dl socker + 1 dl vatten som fått sjuda ihop på medelhög värme i ca 15min)

1 dl pressad saft från citroner

5-10 isbitar

2 vispade äggvitor

2-3 stänk Angostura bitter per drink

Blanda alla ingredienser, förutom äggvitan och angosturan, i en shaker eller annan lämplig behållare med lock. Skaka blandningen ordentligt och häll i 5-10 isbitar. Låt stå i kyl så att drinkblandningen blir kall. Vispa äggvitorna hårt och häll dem i shakern. Skaka om och häll upp i lite smala högre glas. Toppa med några stänk Angostura bitter.

/Linda

3 comments:

Mikkan said...

Verkligen en favorit! Vi testade dock efter ett reportage om Chile på Travel Channel, har inte stött på det särskilt mycket ute på krogen eller sådär tyvärr.

Smakverkstan said...

Vänta bara, jag kan lova att de snart kommer att stå i drinklistan hos de flesta barer och restauranger.

Linda

Smakverkstan said...

Ahrghhh...
jag vill också ha en drink. Den ser så förföriskt lockande ut. Fortfarande flera månader kvar!

Hanna