Vitkålssallad med morötter och avokado.
Det här är en riktig vintersallad som ger oss en välbehövlig näringskick i den solsnåla grådaskiga februaritillvaron. Syra kan öka vitkålens bittra smakkomponenter, se därför till att mildra dem genom att addera fett . I den här salladen har jag skivat ned den feta nötiga och fruktiga avokadon samt rikligt med rapsolja. Låt även salladen stå med dressingen i ca 15 minuter så att nedbrytningsprocessen hos vitkålen har passerat sin värsta period av smakintensiv kemisk krigsföring.
300 g vitkål
200 g morötter
1 avokado
saften av en ½ pressad citron
1 ½ msk rapsolja
Salt och peppar efter tycke och smak
Hyvla vitkålen i tunna skivor med hjälp av en osthyvel.
Hyvla den skalade moroten, i tunna långa skivor, med potatisskalaren.
Dela, skala och skiva avokadon i tunna skivor.
Blanda alla ingredienser och låt salladen stå (i ca 15-20min) så att den mjuknar, de bittra smakerna mildras och de övriga smakkomponenter kommer till sin rätt.
/Linda
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment