Friday, February 19, 2010

Fredagsmys = fläskfärsfyllda färska vårrullar

Khe på Kina Center Livs i Malmö har en fantastisk förmåga att hitta dom mest välsmakande små guldkorn. I vilka skattkistor hon letar vet jag inte, men jag önskar innerligt att jag hade samma utsökta nätverk. Senaste tillskottet är handgjorda färska fläskfärsfyllda vårrullar banh cuon. 1 kg för 80 kr. Bahn cuon är rena fyndet för dem som har ett spontant drag under galoscherna och allt som oftast bjuder hem vänner och bekanta med kort varsel. Allt du behöver göra är en Nuoc nam cham - en fisksåsdoftande dippsås som ger dig sötsyrliga tungkyssar.

NUOC MAM CHAM
3 msk fisksås

2 msk risvinäger

2 msk socker

1 1/2 dl vatten

2 finhackade/pressade vitlöksklyftor

en liten finhackad thaichili

2 msk limejuice

Häll fisksås, risvinäger, socker och vatten i en kastrull. Låt det sjuda på medelhög värme och ta bort kastrullen precis när du ser att det börjar koka. Låt det svalna och häll sedan i de övriga ingredienserna.
Servera vårrullarna med dippsåsen, rostad lök, böngroddar och rikligt med hackad koriander.

/Linda

No comments: