Låt inte säsongens trista utbud av frukt och grönt göra dig nedslagen.
Kål, rotfrukter, linser och apelsiner är inspirerande vintermat som kan tillagas på mängder av olika sätt. Lägg därtill citroner, nötter, frön, bönor och det sista vinteräpplena så har du en veritabel skattkista att laborera med.
Med vinterskafferiet som tema fixar jag söndagsmiddagen i en handvändning.
en Bosarps kyckling ca 2kg
Kryddsmör:
Fyllning:
1 grovt hackad rödlök
1 halv apelsin
Brysselkålsbädd:
Rör ihop ingredienserna till kryddsmöret och peta in och smeta ut smöret under skinnet på kycklingens ovansida. Stoppa gärna in några färska örtkvistar under skinnet. Fräs rågbrödet i 2 msk av det smaksatta smöret. Fyll kycklingen med blandningen och med mer av kryddsmöret om det finns något kvar. Stoppa igen hållet med en halv apelsin och knyt igen med tråd. Ansa och skölj brysselkålen, klyfta rödlöken och lägg i en ugnsfast form eller en djup ugnsplåt. Lägg kycklingen ovanpå. Grädda på 175 grader i ca 2,5 timmar.
/Linda
No comments:
Post a Comment