Sunday, December 13, 2009

Granatäppelglögg med karaktär.

1 liter granatäppeljuice

1 msk pressad apelsin

Skalet av en apelsin

25 paradiskorn*

1 msk kardemumma

2 kanelstänger

2 dl socker

 

Skala apelsinen och se till att du inte får med något av det vita.

Värm granatäppeljuicen på låg temperatur tillsammans med kryddorna.

Dela apelsinen och pressa 1 msk av juicen i granatäppelglöggen.

Låt stå på låg värme c:a 15 minuter.

Rör ut sockret i granatäppelglöggen.

Spetsa med vit sprit efter smak.

Sila av kryddorna genom silduk och servera.

*Paradiskorn är en krydda som är mycket svår att hitta i Sverige. Du kan ersätta den med svartpeppar för att få samma sting även om det inte ger samma aromer.

/Hanna

4 comments:

Mikkan said...

Fasen vad grymt, en glögg att älska känns det som? Allt granatäpplet rör vid blir ju till guld, i princip!

Smakverkstan said...

Det är en rätt så rivig glögg med en hel del syra och tanninstruktur från granatäppeljuicen. Sötar gör man efter behag och framför allt efter hur juicen är. Och visst är granatäpplet guld värt, särskilt vid den här årstiden.
/Hanna

Mikkan said...

Testade igår ville jag bara säga, och är helsåld! :D

Maria said...

Det måste jag testa i jul! Tack för tipset. Vet du någon sajt som säljer den där kryddan?