I år har jag förfinat mitt gamla recept på dadelkola. Basen är fortfarande den samma men när kolan stelnat i år dopade jag den i Malmö chokladfabriks glöggkryddade julchoklad. Himmelsk lycka!
Vad får jag lov att vara? Professor Balthazar eller Hagdal? Mupparnas svenske kock eller La varenne? Kakmonstret eller Brilliat Savarin? –Ja, tack allihop! Jag är en envis allätare på hugget med matglädje som mission. Som kock, etnolog (fil. kand.) och med mina studier i gastronomi och sensorik går jag oftast med näsan i vädret och låter maten testa mun istället för att tysta den. Jag utför kulinariska expeditioner med Mat-karavan dessutom håller jag grytorna ständigt kokande i Smakverkstan, både för er här och diverse andra uppdragsgivare. Låt er väl smaka! Om ni hungrar efter mer så följ mig på twitter: http://twitter.com/lecoqredux
HANNA C/O SMAKVERKSTAN
Med matrötterna i den svenska myllan och rejält på fötterna njuter jag oftast mest av det enklaste. Till utbildningen är jag medeltidsarkeolog (fil. mag.) samt examinerad från Sommelierskolan i Malmö (WSET) där jag också gästundervisar. Jag arbetar lika gärna med den exotiska maten kring Möllevångstorget som med medeltida skandinaviska recept även om jag mest koncentrerar mig på dryck. Med en nyfunnen förkärlek för öl är det dock oftast vinprovningar som upptar min tid när jag inte lotsar inbitna matnördar i karavan på Möllan.
No comments:
Post a Comment