Sunday, December 14, 2008

Saffransdrömmar

Lussekatter så som de smakar idag är en ny företeelse men sättet att forma dem har betydligt äldre anor. Saffran hör numera julen till och vill man ha ett nytillskott av krispiga safffransmunsbitar så dröm er bort. Dessa härligheter går utmärkt att ha liggande i frysen och plocka fram efterhand. Varken smak eller krispighet försvinner.



200 g smör

1 ½ dl socker


1 msk vaniljsocker


5 dl vetemjöl


1 tsk hjorthornssalt


1 g saffran


1 msk vattenrosenblad till dekoration

Rumstempererat smör och socker vispas poröst. Blanda vaniljsocker, mjöl och hjorthornssalt i en bunke och rör i hop med smöret och sockret.
Lös ut saffranet i vatten och arbeta in den i degen.
Rulla degen till en ca 30 cm lång rulle och skär den sedan i centimetertjocka bita
Lägg upp på en bakplåt och baka dem i ugn på 150 grader i c:a 25 min.
/Linda

No comments: