Sunday, December 14, 2008

Julchutney

Nu är det säsong för färska dadlar, apelsiner och de svenska goda juläpplena. Förutom att de är goda att äta "råa" så kan de kokas ihop till en underbar julchutney som förgyller såväl julskinkan, grynkorven, de saftiga revbenen som julpatén.

30 urkärnade och grovt hackade färska dadlar

2 skalade och filéeade apelsiner skurna i bitar(allt vitt från apelsinen ska bort)

2 ½ skalade och urkärnade stora syrliga mat äpplen skruna i tärningar

3 ½ msk riven eller finhackad färsk ingefära

4 dl farinsocker eller ljust muscovadosocker

1 ½ dl vatten

2 ½ dl ättika 12% 2 hela stjärnanis Häll frukterna i en tjockbottnad kastrull.

Blanda i alla de övriga ingredienserna tillsammans med frukten.

Låt stå och puttra på medelhög värme i c:a 2 tim och 30 min. Rör om då och då.
/Linda

2 comments:

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Kan ju inte va meningen att de ska va så mycket ättika? smakar ju inget annat än ättika och då hade ja i hälften av vad som står.