150 g smör
2 ½ dl socker
½ dl sirap
1 msk torkad och malen ingefära
2 msk kanel
1 msk finstötta krydnejlikor
1 msk bikarbonat
1 dl vatten
7 ½ dl vetemjöl
Rör ihop fett, socker och sirap tillsammans med kryddorna. Tillsätt bikarbonat och vatten och blanda ner vetemjölet. Arbeta ihop allt till en smidig deg. Rulla in degen i plastfilm eller lägg den väl tillförsluten i en plastpåse. Låt degen vila över natten. Kavla ut degen tunt och stansa ut pepparkakorna. Grädda pepparkakorna mitt i ugnen på 225 grader i c:a 5 min. Orkar man inte att baka alla 150 pepparkakorna på en gång så går det utmärkt att låta halva degen ligga kvar i kylen för att eventuellt bakas av efterhand. Den här degen håller sig bra i kylen i flera veckor. /Linda
No comments:
Post a Comment