800 g grytbitar
8-10 små halverade steklökar eller schalottenlökar
2 msk tomatpuré
2 st pressade vitlökar
1 tsk spiskummin
2 lagerblad
1 ½ tsk salt
4 dl Chocolate stout eller annan mörk öl av porterkaraktär
3 dl vatten
50 g riven 70-100 % mörk choklad eller ½ dl kakao
2 dl kokta blackeyedbönor
2 dl kokta pintobönor
2 majskolvar delade i ca 3 cm tjocka bitar
600 g Butternutsquash eller annan god matpumpa, skalad och delad på hälften och skuren i klyftor
Fräs grytbitar tillsammans med lök, tomatpuré och vitlök. Häll i kryddorna och salta. Tillsätt det mörka ölet, vattnet och chokladen. Häll i bönorna och majsen Låt stå och puttra i 20 min. Lägg i pumpan och låt stå och puttra i ytterligare 15 min. Servera grytan i djupa tallrikar och en klick crème fraiche eller gräddfil på toppen med varma tortillas eller sopaipillos som tillbehör.
/Linda
No comments:
Post a Comment