Sunday, October 19, 2008

Sopaipillas, friterade pumpaplättar

Sopaipillas är supergoda som tillbehör till soppor och grytor men går även att servera som förrätter eller små snacks toppade med avokadomos och gräddfill. Testa även fine stilen med löjrom, finhackad rödlök och cremé fraîche. Men absolut bäst för mörka höstkvällar är att myska skymning tillsammans med en kopp te på citronverbena, nygjord sopaipilla med en skiva vällagrad ost och mumsig kvittenmarmelad.

4 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning


1 1/2 dl Zapallo, orange trådig matpumpa (rensad från kärnor, kokt och mosad)


2-3 msk smör 1 ½ tsk salt Blanda alla ingredienserna och arbeta ihop dem till en smidig deg.


Kavla ut degen tills den är ca ½ -1 cm tjock deg. Stansa ut runda cirklar med en te kopp eller en rund pepparkasform. Fritera i ca 5 dl neutral matolja. /Linda

No comments: