Sunday, October 19, 2008

pumpaoch pinjenötspaj

Gör ett klassiskt pajskal
125 g smör

3 dl vetemjöl

3 msk socker

2 msk vatten

Tumma ut degen i en pajform och ställ in i frysen ca 15 min.
Baka sedan av den i 200 grader ca 10 min.

Fyllning
3 dl pumpamos (ca 500g skalad, rensad, klyftad, kokt och mosad pumpa)

1 dl créme fraîche

½ msk finriven färsk ingefära

½ tsk kanel

½ tsk vaniljsocker

Redning
1 dl mjölk

2 msk maizena

Äggsmet
2 ägg

1 dl socker

1 dl rostade pinjenötter

Vispa ned maizenapulvret i mjölken innan den blandas ned i fyllningen för att slippa klumpar.
Blanda alla ingredienser och redningen till fyllningen och koka upp på låg värme under omrörning.
Låt sedan fyllningen svalna.
Vispa under tiden äggen och sockret poröst.
Vispa ned den avsvalnade pumpablandningen i äggsmeten.
Häll fyllningen i pajskalet.
Toppa med de rostade pinjenötterna.
Baka av i 200 grader i ca 30-35 min.
/Linda

No comments: