Gör ett klassiskt pajskal
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk socker
2 msk vatten
Tumma ut degen i en pajform och ställ in i frysen ca 15 min.
Baka sedan av den i 200 grader ca 10 min.
Fyllning
3 dl pumpamos (ca 500g skalad, rensad, klyftad, kokt och mosad pumpa)
1 dl créme fraîche
½ msk finriven färsk ingefära
½ tsk kanel
½ tsk vaniljsocker
Redning
1 dl mjölk
2 msk maizena
Äggsmet
2 ägg
1 dl socker
1 dl rostade pinjenötter
Vispa ned maizenapulvret i mjölken innan den blandas ned i fyllningen för att slippa klumpar.
Blanda alla ingredienser och redningen till fyllningen och koka upp på låg värme under omrörning.
Låt sedan fyllningen svalna.
Vispa under tiden äggen och sockret poröst.
Vispa ned den avsvalnade pumpablandningen i äggsmeten.
Häll fyllningen i pajskalet.
Toppa med de rostade pinjenötterna.
Baka av i 200 grader i ca 30-35 min.
/Linda
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment