Sunday, October 19, 2008

Ugnsbakad pumpa

Ok, den här rätten är inte speciellt amerikansk men är så förbenat god och enkel att den måste få var med än då.
Pumpans sötma matchar alla kraftiga smakkombatanter. Testa den här ugnsbakade pumpan som tillbehör till grillat lamm, lammfärsbiffar eller lammstek och gärna med en tjock myntayoghurt till.

500-600 g urkärnad och skalad pumpa skuren i klyftor

1 dl rostade cashewnötter

1 ½ tsk medelstark curry

1 tsk torkad timjan eller en kruka om du har färsk kruktimjan från affären och ska då adderas de sista 5 min. har du backtimjan ute i trädgården så räcker det med ett ca. 1 cm tjockt knippe.

1 msk olivolja

Salt och svartpeppar efter smak.

Om du lättare vill fördela currypulvret så blanda ut det i oljan häll över pumpan och vänd runt dem i formen så att oljan fördelas jämt. Låt pumpan ugnsstekas tillsammans med alla ingredienser i en ugnsfast form (gärna gjutjärn) på 200 grader 30 min eller tills bitarna har mjukna och fått fin färg.
/Linda

No comments: