Pumpans sötma matchar alla kraftiga smakkombatanter. Testa den här ugnsbakade pumpan som tillbehör till grillat lamm, lammfärsbiffar eller lammstek och gärna med en tjock myntayoghurt till.
500-600 g urkärnad och skalad pumpa skuren i klyftor
1 dl rostade cashewnötter
1 ½ tsk medelstark curry
1 tsk torkad timjan eller en kruka om du har färsk kruktimjan från affären och ska då adderas de sista 5 min. har du backtimjan ute i trädgården så räcker det med ett ca. 1 cm tjockt knippe.
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar efter smak.
Om du lättare vill fördela currypulvret så blanda ut det i oljan häll över pumpan och vänd runt dem i formen så att oljan fördelas jämt. Låt pumpan ugnsstekas tillsammans med alla ingredienser i en ugnsfast form (gärna gjutjärn) på 200 grader 30 min eller tills bitarna har mjukna och fått fin färg.
/Linda
No comments:
Post a Comment