Monday, March 07, 2011

Tryffelmajjo

En majonnäs är en ganska enkel historia som är användbar till det mesta och kan smaksättas på tusen olika sätt. Med andra ord fett gött! Har man väl gjort majonnäs en gång så kan jag lova att du därefter alltid kommer att ha en majonnäs stående i kylen. Nedan har ni en tryffelmajonnäs som passar grymt bra till den pocherade torsken och de smörstekta potatisarna. Den ramar inte bara in utan förhöjer även alla smaker på tallriken.

1 äggula

½ msk senap

½ tsk salt

1 msk citronsaft

1 ½ - 2 dl neutral rapsolja

½ msk tryffelolja

salt och peppar efter smak

Se till att alla ingredienser är rumstempererade. Blanda äggula, senap salt och citronsaft. Rör hela tiden åt samma håll. Häll i oljan lite i taget under konstant omrörning. När majonnäsen har tjocknat kan du smaka av den med tryffelolja. Låt den stå till sig i ca 30 minuter. Smaksätt sedan eventuellt med mer tryffelolja, salt och peppar.

/Linda

No comments: