Thursday, December 02, 2010

Hyllad Moto Boy och chocolate fudge brownie


I går vad det dags för hyllad igen. Oskar Humlebo önskade en dessert - Ben and Jerrys chocolate fudge brownie icecream. Jag tyckte inte det räckte med att sätta fram en burk glass. Kaka på kaka blev ledordet - chocolate fudge brownie med chocolate fudge brownie ice cream. Här är receptet på överjordiskt god brownie. En talande tystnad kommer att råda vid första tuggan.

Chocolate fudge brownie
125 smör

1 ½ dl ljust muscovadosocker

1 ½ dl strösocker

3 ägg

1 dl mjöl

1 tsk bakpulver

2 ½ msk kakao

100 g mörk choklad

100 g grovhackade valnötter

Frosting:
100 g mörkchoklad

25 g smör

1 msk creme fraiche

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt sedan ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Sikta ned blandningen i smeten under omrörning, Smält chokladen i micron, ca 1- 1 ½ minut på full effekt, eller i ett vattenbad på spisen. Blanda ned choklad och nötter. Häll smeten i en form täckt med bakplåtspapper (ca 20 cm x 20 cm eller ca 18 cm x 40 cm om du vill ha något tunnare brownies). Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 35 minuter. När du tar ut den ska den vara fast men fortfarande lite, lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna.

Frosting:
Smält choklad och smör i micron ca 1 ½ minut. Ta ut och blanda ihop chokladen och smöret till glansig en smet. Klicka i Crème fraiche och rör om tills alla ingredienser har blandats ordentligt. Bred, med hjälp av en slickepott, chokladsmeten över den avsvalnade brownien.

Som tillbehör är det rågått att marinera färska eller frysta jordgubbar i ljust muscovadosocker finhackad citronmeliss och pressad limesaft. Lättvispad grädde

/Linda

No comments: