S och N stod för kvällens dessert och de var absolut enade om att inte snåla på grädde eller sött. De syrliga granatäppelkärnorna och de rostade nötterna fick ligga i separata skålar. Enligt S och N var desserten "redan så god, tänk om någon inte tycker om kärnorna eller nötterna?" I slutändan var vi alla enade om att granatäpplelkärnornas syrlighet och rosenvattnet parfym bröt av sötman på ett både härligt och friskt sätt.
Ris à la Enter:
1 kg risgrynsgröt
5 dl vispad grädde
½ - 1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
80 – 100 g riven vit choklad
Kärnorna från ett granatäpple
½ kork rosenvatten
100 gr hackade och rostade mandlar och pistagnötter
Blanda alla ingredienserna förutom granatäppelkärnorna och nötterna. Häll upp risdesserten i en skål och ställ in i kylen. Blanda granatäppelkärnorna med rosenvattnet och låt stå ca 10 minuter så att smakerna kommer fram ordentligt. Garnera ris á la Enter med grantaäppelkärnorna och de rostade nötterna. Servera med saftsåsen gjord av granatäppeljuice.
Saftsås på granatäpple:
1 lite granatäpplejuice
1 ½ - 2 msk potatismjöl eller Maizena
Häll i juicen i kastrull vispa ned potatismjölet. Låt koka upp. Vid första bubblan tar du av kastrullen på spisen. Häll upp saftsåsen i en tillbringar och servera till ris á la Enter.
Tack för denna gången och God Jul tjejer!
Linda
Wednesday, December 08, 2010
Ris á la Malta med vit choklad, granatäpple och pistagnötter
Labels:
Enter,
Granatäppeljuice,
granatäpple,
Linda,
pistagenötter,
Ris á la Malta
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment