Ris à la Enter:
1 kg risgrynsgröt
5 dl vispad grädde
½ - 1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
80 – 100 g riven vit choklad
Kärnorna från ett granatäpple
½ kork rosenvatten
100 gr hackade och rostade mandlar och pistagnötter
Blanda alla ingredienserna förutom granatäppelkärnorna och nötterna. Häll upp risdesserten i en skål och ställ in i kylen. Blanda granatäppelkärnorna med rosenvattnet och låt stå ca 10 minuter så att smakerna kommer fram ordentligt. Garnera ris á la Enter med grantaäppelkärnorna och de rostade nötterna. Servera med saftsåsen gjord av granatäppeljuice.
Saftsås på granatäpple:
1 lite granatäpplejuice
1 ½ - 2 msk potatismjöl eller Maizena
Häll i juicen i kastrull vispa ned potatismjölet. Låt koka upp. Vid första bubblan tar du av kastrullen på spisen. Häll upp saftsåsen i en tillbringar och servera till ris á la Enter.
Tack för denna gången och God Jul tjejer!
Linda
No comments:
Post a Comment