300-400g körsbärstomater.
5 små toppskott av färsk rosmarin eller ½ tsk torkad rosmarin
5-10 kvistar av färsk backtimjan eller 1 tsk torkad timjan
2-3 lagerblad
2-3 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 msk balsamvinäger
2-3 dl olivolja
Låt det lilla gröna fästet på tomaten sitta kvar. Skölj dem och låt dem torka. Lägg dem sedan sida vid sida i en kastrull tills de täcker hela botten. Lägg i de färska eller torkade örterna. Tryck till och krossa försiktigt de 2-3 hela vitlöksklyftorna. Häll över balsamvinägern och olivoljan så att de täcker tomaterna. Sjud tomaterna på låg värme ca 60 grader i 30-40 min. Servera som varma eller kalla tillbehör till kött, fisk eller fågel. Smakar även fantastisk i sallader eller bara försiktigt nedvända, i en pasta, tillsammans med parmesan och nävar av grovhackad basilika.
/Linda
No comments:
Post a Comment