Sunday, November 16, 2008

Rostade kastanjer

Kastanjerna kräver lite pyssel men det är en goooood syssla. Det finns inte en chans att kasta i sig dessa små raringar. Nej, det måste skalas och doppas och strösslas och därför blir varje tugga en fantastisk belöning, ingen kan låta bli att njuta lite extra. Helt enkelt ett makalöst mysigt sätt att umgås.

Skölj kastanjerna
Skär ett litet kryss i toppen på kastanjen
Lägg dem i folie med krysset uppåt
Lägg paketen på glöden i ca 10-15 min
eller rosta i ugn på en bädd av grovsalt i 200-225 grader i ca 20 min

Vill du använda kastanjerna på annat sätt så föreslår jag att du kokar dem. Efter kokningen kan du sautera dem i lite smör, salvia, salt och nymalen svartpeppar. Servera dem till en fläskkotlett och plötsligt inser du att det här är något du kommer att äta lite oftare. Föreställ dig kastanjer som har fått ligga och gotta sig i fet kryddig kycklingbuljong. Så varför inte ugnsbaka en hel kyckling på en bädd av de kokta kastanjerna? -Ja, just det. Varför inte!

Kokta kastanjer
Skölj kastanjerna och gör sedan ett litet snitt på toppen av kastanjen
Häll dem i kokande vatten och låt dem koka i ca 15 min.
Häll av vattnet och skala dem.

/Linda





No comments: