Det är dags att äta makrill på bredden och tvären.
Currydoppade makrillfiléer
Ja, eller kanske dopade? De ska vara riktigt ordentligt nedsänkta i god currysörja. Servera fisken med fräst spenat med färskostklickar i samt ett basmatiris till om du vill förstärka de indiska smakerna. Annars är denna rätt underbar med stuvad spenat och dillkokt färskpotatis. Eller varför inte med en kikärtssallad med rostad blomkål och mynta som på bilden ovan?
6 st. makrillfiléer
1/2 msk senap
1 äggula
4 tsk curry- eller indisk currypasta (gärna mer om det är en mild curry)
2 msk fryst dill
1 msk olja
Blanda ihop ingredienserna och doppa/smeta in filéerna i currysmeten. Stek i lika delar smör och raps- eller olivolja på snäppet högre än medelvärme i ca 5 min. på vardera sida.
Linda
No comments:
Post a Comment