Thursday, February 15, 2007

En påse nötter!

Du sköna nya värld, ett paradis, en skattkista full av nötter, bakelser och godis. Tasty House i Helsingborg slog upp portarna på söder, för lite mer än ett år sedan under Ramadan.

Det är inte varje dag man hittar en värld full av nya smaker och dofter, glasdiskar fulla av olika sorters snacks och nötter. Det enda du behöver göra är att välja peka och betala. Tasty House är ett himmelrike för alla ekorrar som älskar nötter och att hamstra nya smakintryck. Rökta mandlar, rostade kikärter, knapriga bondbönor, smöriga makadamianötter och Libanesiska delikatesser. Här finns spännande, härliga bakelser av sällan skådat och smakat slag, wow! Vi tappar fotfästet när vi dessutom ser alla kakor, marsipan- och nougatskapelser i lösvikt, allt med smaker och dofter från fjärran östern. Vad sägs om en honungsnougat med pistage och rosenblad, mmmm?
Tasty House är ett syndigt palats fullt av lockelser.

I år provar vi Maamoul Mad Fostok, Chaabiet, Sfouf och Knafeh - bakelser med dofter och smaker från apelsinblomsvatten, rosenvatten, pistage och saffran. Och vad dricker man till det? Turkiskt starkt, sött kaffe såklart!

Linda och Hanna/Smakverkstan/Mat-Karavan

No comments: