3 dl mjölk
1 pkt jäst
2 dl bovetemjöl
1 dl vetemjöl
2 st ägg
salt
smör
Värm mjölken till fingervärme
Smula ned jästen i mjölken och rör ut
Vispa i mjöl, salt och ägg
Låt stå för att jäsa i minst 20 minuter
Stek i smör på plättlagg
Toppa med:
kaviar
crème fraiche
rödlök (om man vill)
dill
/Hanna
2 comments:
det skall vara väldigt gott med nässlor i blinier, har jag hört! :)
Mmmm... det finns ett medeltida recept på små gröna pannkakor på ägg, gräddmjölk och brödsmulor som jag gjort några gånger. Nässlor och kirskål har jag använt även om orginalreceptet innehåller späd renfana. Smaksätt plättarna med muskot och servera med färskost och tunt skivad rödlök.
/Hanna
Post a Comment