Februarihelvetet, så kallas den här månaden hemma hos oss. Varför? Februari går i gråtoner. Grått ute, D-vitaminbristgråa ansikten inne och gråzoner i sinnet. Alla är sjuka mest hela tiden och jag kan inte annat än längta efter sol, värme och en mer färgglad vardag. Det är bara att bryta i hop och komma igen. Bestämmer mig för att obstinat trotsa gråskalorna, sjunga i falsett och sätta lite färg på tillvaron. Eskapistisk matlagning i februari månad regerar!
500 g små delikatesspotatisar
olivolja
1 ½ dl urkärnade oliver
200-300 g små körsbärstomater
10 kycklinglårfiléer ca 1 kg
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk timjan
½ tsk oregano
100 g fetaost
salt och peppar efter smak
färsk oregano
Dela de små potatisarna på hälften och ge dem ett hastigt uppkok i ca 5 minuter i lättsaltat vatten. Lägg dem i en olivoljad ugnsfast form med snittytan nedåt. Häll oliver och tomater över potatisen i den ugnsfasta formen. Salta och peppra kycklingen väl och stek den i olivolja på hög värme i en stekpanna tills den har fått fin gyllenbrunfärg och tills skinnet känns knaprigt. Pressa vitlöksklyftorna över kycklingen i stekpannan. Ta av stekpannan från värmen och lägg kycklinglårfiléerna i den ugnsfasta formen. Strö över timjanen och oreganon och häll oljan som fanns i stekpannan över potatisen, oliverna, tomaterna och kycklingen. Smula över fetaosten rippla över mer god olivolja (ca 1 msk) och grädda i ugnen på 200 g i ca 40 minuter. Ta ut den ugnsfasta formen och strö över färsk oregano. Servera gärna med en tzatziki till.
/Linda
No comments:
Post a Comment