...rätt ner i burken. Smörgåsgurka är hur enkelt som helst att lägga in. Med egen inläggning slipper du färgämnen, smakförstärkare, konserveringsmedel och andra konstigheter. Hos "Trevliga Familjen" på Möllevångstorget inköptes 1 kilo gurka vilket räckte till 5 burkar (typ recyklad honungsburk) inlagd dito.
1 kg gurka
6 dl vatten
4 dl ättiksprit
4 dl socker
1 dl salt
2 msk senapsfrö
2 gula lökar
4 dillkronor
Skiva gurkan fint.
Gör en lag av vatten ättika socker och salt.
Lägg gurka, lök, senapsfrö och dillkronor i burkarna.
Häll lagen över.
Färdigt!
Mammas gamla recept från anno-dazumal är helt enkelt enastående. Jag tänker att vi ska göra åtminståne en omgång till. Troligen kommer våra inläggningar i alla fall att vara slut till jul ungefär och jag kommer att få snatta burkar ur mammas jordkällare igen.
/Hanna
No comments:
Post a Comment