Det är inte helt lätt att laga goda desserter till någon som både är glutenintolerant och mjölkallergiker. Här är ett recept som alla gillar. Du behöver med andra ord inte tänka på att du måste laga en "vanlig" paj också. Med sitt krispiga täcke av knäckigt nötiga smak och syrliga äpplen är pajen en publikfriare utan dess like .
5 syrliga äpplen
1 1/2 dl havregryn (använde fiberhavre, vilket fungerade utmärkt)
1 1/2 dl socker
1/3 dl kokosflingor
1/2 dl finhackade hasselnötter
2 msk mörk sirap
Klyfta äpplena i lagom storlek ca 1/2 cm tjocka. Lägg dem i en form. Smält smöret i en kastrull och blanda ned övriga ingredienser. När alla ingredienserna har blandats, sockret börjat smälta och en lätt nötig kokosdoft börjar sprida sig så är smeten klar. Fördela den gryniga smeten över äpplen och ställ in i ugnen på 200 grader i 25 minuter. Servera direkt med tofuglass, vaniljglass, vaniljsås eller Oatleys havrevaniljsås.
/Linda
2 comments:
Grymt! Jag gillar också att ha mycket glutenfritt i pajen, som nötter och kokos!
ja och visst är det toppen när man inte gör det för att det ska vara glutenfritt utan för att det helt enkelt ska vara gott.
/Linda
Post a Comment