Picknicklår av kalkon är en lättanvänd favorit hemma hos mig. Det smakar som ett mellanting av kassler och rimmad oxbringa. Det passar med andra ord till det mesta. Varför inte till lunch eller middag, dagen efter midsommar, om man har massor av färskpotatis över sen gårdagen sillbord?
500 g picknicklår av kalkon
12 – 16 små färskpotatisar eller 8 - 12 stora
300 g haricots vert
2 msk olja
25 g smör
1 - 2 tsk curry
salta och peppra efter smak
70 - 100 g sallad
1 - 2 lime
2 ½ -3 dl gräddfil
Dela potatisarna på hälften om de är små. Om de är stora dela dem då i fjärdedelar eller åttondelar. Tina haricots vert och ställ åt sidan. Häll i oljan och smöret i en stor stekpanna. När smöret har smällt häller du i curryn. När det börjar dofta häller du i potatisen. När de har fått fin färg häller du i haricots verten. Salta och peppra efter smak. Ställ åt sidan och låt svalna något. Pressa i den resterande limen i gräddfilen och häll upp i skål. Skölj salladen och vänd ned i den stekta potatisen och haricots verten. Pressa över ½ - 1 lime. Skiva picknicklåret och lägg på den ljumna salladen. Dekorera med limeskivor.
3 comments:
Oh, ett mattips att gilla! Läcker serverat & fotat å!
--
Var hittar du picknicklåren av kalkon? Kan inte påstå att jag sett mina affärer..
Recepetet skapade jag för Ingelstas kalkons kundtidning, Aptit. Håll utkik efter deras produkter i affären eller gå till närmaste Ingelsta butik. Picknicklåret är en av mina favoriter i deras sortiment. Helfabrikat som är helt ok!
/Linda
Tackar!
Post a Comment