Sunday, February 08, 2009

Ugnsbakad blomkål med rostade pumpafrön

Alla ni som inte har gillat blomkål tidigare måste testa att baka den i ugnen.
Tillsammans med rostade pumpafrön får ni en knaprig, nötig, söt och len smörig smakupplevelse som passar bra till det mesta. Vill ni servera blomkålen till fisk så låter ni små citronbitar tillföra en extra, lite parfymerad, syra och beska som får smakerna att sitta som en smäck.

Buketterna av ett blomkålshuvud

½ citron delad i två fjärdedelar och sedan skuren i små bitar

2 msk olivolja

1 ½ dl rostade pumpafrön

Salt och peppar efter smak

Blanda blomålsbuketterna, citronbitarna och olivoljan i ugnsfast form. Salt och peppra.
Ställ in blandningen på 200 grader i 20 min. Rosta pumpafröna i en het stekpanna. När de har fått fin färg och när det knakar och sprakar om fröna så häll över dem på en tallrik. Ta ut den ugnsbakade salladen och strössla över pumpafröna. Servera!

/Linda

No comments: